TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK

A honlapot készítette és szerkeszti:
Havasi Marcell
Copyright 2018. © Samurai Judo Club.
Minden jog fenntartva.

A Samurai Judo Club Története

A Samurai Judo Club önerőből, családi összefogással indult 2007-ben, Havasi Imre, és fiai Havasi Viktor és Havasi Péter judó szakedzők, egykori válogatott versenyzők, valamint Fridrich Annamária volt judó versenyző és nemzetközi judó versenybíró segítségével. A klub első edzőterme a Budai Budocentrumban (1113 Budapest, Daróci u. 6) volt, ahol annak bezárásáig 12 éven keresztül nap, mint nap tartottak edzéseket a szakedzők.

2018.08.27-től a Samurai JC megnyitotta új fő edzőtermének, a Samurai Dojo-nak kapuit, a Budapest XI. kerület Sopron u. 19/A-ban, ahová az edzők szeretettel várják minden régi és leendő, új tanítványaikat is. A helyszín igazán ideális, jó (tömeg)közlekedési csomópontban található, valamint saját, ingyenes parkolóval rendelkezik. A Samurai-Dojo minden igényt kielégítő, hatalmas, 500 nm-es, csarnokszerű épületben található, ahol rugalmas padozatú, vadonatúj tatamival borított termekben edzhetnek kicsik és nagyok. A két külön részre is választható (150nm+70nm) judo teremben pedig kor-és tudás szerinti csoportokban judózhatnak a gyerekek és felnőttek. Kiegészítő edzésként lehetőség van crossfit és kettlebell edzésekre is, a bordásfalak és az 5 méter magasról lógó kötelek további funkcionális erősítő programokra adnak lehetőséget. A tágas fogadóhelyiségek, a recepció, edzői szoba, a szülői váró, a nagy méretű öltözők (ovis öltöző, fiú-és lány öltözők), valamint a tanuló-pihenő szoba mind a Samurai JC judokáinak és kísérőin ek a kényelmét szolgálják. A masszázs szobában pedig nagy tapasztalattal rendelkező professzionális masszőr várja majd az érdeklődőket.

A Samurai JC másik edzés helyszíne, az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola (1118 Budapest Köbölkút utca 27) épületében található, ahol a külön bejáratú, Samurai-Köböl dojoban, 80nm-es tatami borításos teremben lehet judozni. A judoklub, bár Budán a XI. kerületben találhatóak az edzőtermeik, jó elhelyezkedésüknek köszönhetően Budapesten kívül egész Pest megyéből fogad jelentkezőket, sportolnak itt Solymár, Pilisvörösvár, Budakeszi, Budaörs, Diósd, Érd, Tárnok, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Ráckeve környékén lakók is.

A klub több általános iskolával van kapcsolatban, ahol a tanulók számára – közhasznú tevékenységként - délelőtti iskolai testnevelés keretében judót oktatnak ingyenesen. Így megkönnyítik a mindennapos testnevelésből eredő óriási teremhiánnyal küzdő iskolaigazgatók dolgát is és a gyermekek is biztonságos körülmények között sportolhatnak.

Az alapító tagok célja a sport, azon belül pedig a judó, mint önvédelmi küzdősport megismertetése és megszerettetése volt minél szélesebb körben. A kezdeti 10 fős taglétszám pár év alatt több, mint 150 főre duzzadt a szakedzők kitartó munkája során, mert edzéseiken 4-74 éves korig mindenki megtalálja a neki megfelelő csoportot, rendszeres mozgást, edzéstervet. Akár hobbi, akár versenysport céljai vannak a jelentkező tagoknak. Mottójuk: “Profiktól nem csak profiknak.”

Szellemi, erkölcsi nevelés részeként pedig minden egyesületi tag kap egy ún. „Szamuráj Kódexet”, mely részletesen taglalja az elvárt és követendő életfilozófiát, viselkedést, hozzáállást. Persze az ebben leírt 7 fő erény eléréséhez van, hogy egy élet is kevés…

Havasi Viktor által létrehozott és 2012 óta működő versenyzőszakosztály pedig garancia arra, hogy az élsportolói vágyakkal érkező gyerekek is megtalálhassák a számításukat. A Samurai Judo Club immár az országos szintű versenyzőket kinevelő judo klubok elit csoportjába tartozik, több versenyzőjük a korosztályos nemzeti válogatott tagja. Utánpótlás eredményeik alapján bekerültek a MOB Sport XXI támogatási programjába, valamint a Heraklész Bajnok programba is. A következő évekre már a további korosztályos válogatottság mellé az Európa – Világkupa sorozatokon, majd az utánpótlás Európa bajnokságokon, világbajnokságokon, Ifjúsági Olimpián való részvétel a kitűzött cél.

Kiemelkedő és folyamatosan növekvő számú országos eredményekkel büszkélkedhetnek a Samurai Judo Club - saját nevelésű - versenyzői, akik rendszerint az Országos Diákolimpia, Országos Magyar Bajnokság, Országos Magyar Kupa, Országos Rangsorverseny aranyérmesei,dobogósai, pontszerzői. Az eddigi Diák Csapatbajnokság érmeit követően több éve már a Serdülő, tavaly pedig az Ifjúsági Országos Csapatbajnokságon is kimagasló sikert arattak az ország nagy városi klubjait felsorakozató erős mezőnyben! Külön érdem, hogy fiú és lány csapatot is képesek voltak kiállítani a Samurai-os edzők.

Az első és másodéves ifjúsági versenyzőik ifjúsági magyar bajnoki érmeket és ifjúsági nemzetközi válogató versenyekről is szállítanak érmeket, pontszerző helyezéseket.

A rangos nemzetközi versenyeken elért sok szép érem és pontszerző hely is tovább öregbítik a klub hírnevét immár külföldön is. Tanfolyamos judós, kezdő versenyzőikkel pedig százszámra hordják haza a régiós versenyeken megszerzett érmeket, eredményeket. Így biztosítják a klub vezetői a folyamatos és megfelelő utánpótlást az idősebb versenyző korosztályok felé.

A Samurai Judo Club vezetőedzője, Havasi Viktor 2012 óta minden évben megtisztelő elismerést és oklevelet kapott Újbuda (XI.kerület) polgármesterétől, dr.Hoffmann Tamástól, a Budapesti és Országos Diákolimpia versenyein nyújtott kiemelkedő felkészítő munkájáért. A XI. kerületi iskolák joggal lehetnek büszkék jó tanuló és jó sportoló „Szamuráj judós” diákjaikra. Ebben az egyesületben a sport mellett ugyanis a szellemi, művészeti nevelés is nagy hangsúlyt kap.

Az eredményes versenysport rengeteg pénzt, időt és munkát emészt fel (hazai és külföldi versenyek, hazai és külföldi edzőtáborok,nevezési díjak, útiköltségek, napi szintű edzések stb.), mely a klub saját erőforrásai és az edzők társadalmi munkája mellett, a szülők hozzájárulása, segítő munkája nélkül nem valósulhatott meg eddig sem. Az összetartó, családias, baráti légkört erősítik a nyaranta szervezett edzőtáborok, illetve az évente megrendezésre kerülő „Samurai Kupa” háziverseny és karácsonyi klubdélután, ahol közös sportra, játékra és ünnepélyes eredményhirdetésre, jutalomosztásra is sor kerül.

A Sportágfejlesztési Program és Műhelytámogatás, amely az utóbbi években zajlik a judóban, nagyot lendített szeretett sportágunkban és hatásait a Samurai JC is érezte. Eddigi áldozatos munkájuk nem valósulhatott volna meg az MJSZ éves műhelytámogatása nélkül, hiszen ebből az összegből tudták finanszírozni a versenyzők edzőtáborozási, versenyeztetési költségüknek egy részét.

Vezetőség bemutatása:

A klub elnöke és a versenyszakosztály vezetője Havasi Viktor, alelnöke és gazdasági vezetője Fridrich Annamária, szakmai elnöke Havasi Imre.

Edzők bemutatása:

Havasi Imre: ( a Magyar Judo Szövetség aranyfokozatú kitüntetettje, egyetemi diplomás judó szakedző. Egykori nevelőedzője volt több sikeres sportolónak, - Európa bajnoki, világkupa érmes judósnak- és magyar bajnokok hosszú sora került ki a kezei közül. Dolgozott válogatott keretedzőként, edzősködött többek között az MTK-ban, volt a Budapesti Honvéd szakosztályvezetője és edzője, külföldön is kipróbálta magát, de régi álma, a családi judó klub megvalósulása az amire a legbüszkébb.) Fő feladata – konzultáció, szakmai tanácsadás

Havasi Viktor (volt válogatott versenyző, egyetemi diplomás judó szakedző, nemzetközi versenybíró)-versenyző szakosztály vezetője

Csizmadia Eszter a magyar judó első női olimpikonja (2000 Sydney). Világbajnoki ötödik helyezett (1999 Birmingham) Hazai és nemzetközi versenyzői pályafutásának főbb állomásai női 63-kg-ban: nyolcszoros felnőtt magyar bajnok, 1993-EYOD győztes, 1998-1999, 3x Világkupa érmes, Európa bajnoki hetedik helyezett, 1999-Universiade győztes. Egyetemi diplomás judó szakedző, I.osztályú versenybíró - utánpótlás edző, versenyző edző

Fridrich Annamária (volt válogatott judó versenyző, olimpiai bíró -nemzetközi versenybíró)-versenyző edző

Szurovszki Tünde (magyar bajnok, volt válogatott judó versenyző, aktív hazai versenybíró)- tanfolyamos óvodás-kisiskolás edző

Nizsalóczki Erik (judó szakos testnevelő tanár) Versenyzők erönléti edzője, tanfolyamos edző- iskola judo program, Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola, Csík Ferenc Általános Iskola

Edzések: hetente 10 tanfolyamos edzés(4 ovis, 6 iskolás), 9 versenyző edzés, 3 felnőtt hobby csoport és 5 iskola-judó tanóra működik.